Restované Kuřecí S Křupavou Zeleninou a Žampiony S Kuskusem

Pro osoby
5
Ingredience:
    Na kuře:
  • Asi 1kg vykostěných kuřecích stehen
  • 100g másla
  • 4 – 5 stroužků česneku
  • 2 velké mrkve
  • 8 žampionů
  • 1/2 menšího celeru
  • 5 – 6 šalotek
  • 200ml vody nebo vývaru
  • Sůl, čerstvě umletý pepř
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • Asi 1 citron
  • Na kuskus:
  • 250g kuskusu
  • Sůl a bílý mletý pepř
  • 1 malá lžička mleté kurkumy
  • Citronová šťáva (dle chuti)
    Příprava:
    Příprava kuřete:
  1. Ve woku rozehřejte 1 lžící másla a olej a rychle orestujte na větší nudličky nakrájenou mrkev a celer.
  2. Jakmile začnou chytat barvu, přidejte také rozpůlené šalotky a opět krátce orestujte. Zeleninu dejte stranou. Stehna očistěte, nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a mírně pocukrujte.
  3. Pořádně rozpalte wok a stehna smažte, dokud se nezačnou odlepovat ode dna a nebudou ze 2/3 hotové.
  4. Přihoďte na kousky nakrájené žampiony a po chvíli také plátky česneku. Zakápněte citronem.
  5. Když bude maso i žampiony opečené, přilijte trochu vody nebo vývaru, krátce povařte a přihoďte zbytek másla.
  6. Vypněte vařič, přidejte orestovanou zeleninu a krouživými pohyby pohybujte pánví, dokud se omáčka díky máslu nezahustí. Ochutnejte a případně dochuťte.
    Na kuskus:
  1. Kuskus smíchejte v míse s trochou soli, pepře a kurkumy. Zalijte množstvím vody podle návodu na obalu a misku zaklopte.
  2. Nechte kuskus dojít asi 15 minut. Dle potřeby dochuťte citronem.
Kuře