Restované Kuřecí S Křupavou Zeleninou a Žampiony S Kuskusem
Pro osoby
5
Ingredience:
Na kuře:
Asi 1kg vykostěných kuřecích stehen
100g másla
4 – 5 stroužků česneku
2 velké mrkve
8 žampionů
1/2 menšího celeru
5 – 6 šalotek
200ml vody nebo vývaru
Sůl, čerstvě umletý pepř
1 lžička cukru
3 lžíce másla
2 lžíce slunečnicového oleje
Asi 1 citron
Na kuskus:
250g kuskusu
Sůl a bílý mletý pepř
1 malá lžička mleté kurkumy
Citronová šťáva (dle chuti)
Příprava: Příprava kuřete:
Ve woku rozehřejte 1 lžící másla a olej a rychle orestujte na větší nudličky nakrájenou mrkev a celer.
Jakmile začnou chytat barvu, přidejte také rozpůlené šalotky a opět krátce orestujte. Zeleninu dejte stranou. Stehna očistěte, nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a mírně pocukrujte.
Pořádně rozpalte wok a stehna smažte, dokud se nezačnou odlepovat ode dna a nebudou ze 2/3 hotové.
Přihoďte na kousky nakrájené žampiony a po chvíli také plátky česneku. Zakápněte citronem.
Když bude maso i žampiony opečené, přilijte trochu vody nebo vývaru, krátce povařte a přihoďte zbytek másla.
Vypněte vařič, přidejte orestovanou zeleninu a krouživými pohyby pohybujte pánví, dokud se omáčka díky máslu nezahustí. Ochutnejte a případně dochuťte.
Na kuskus:
Kuskus smíchejte v míse s trochou soli, pepře a kurkumy. Zalijte množstvím vody podle návodu na obalu a misku zaklopte.
Nechte kuskus dojít asi 15 minut. Dle potřeby dochuťte citronem.