Grilovaný Pstruh S Letním Salátem

Pro osoby
5
Ingredience:
    Na rybu:
  • 5 čerstvých pstruhů (nebo makrel)¨
  • Sůl, bílý pepř
  • 1 – 2 citrony
  • 2 – 3 lžíce slunečnicového oleje

  • Na salát:
  • 2 hrsti rukoly
  • 3 hrsti mixu salátů
  • 2 pomeranče
  • 1 grep
  • Hrst černých oliv (kalamata)
  • 5 – 6 lžic řepkového oleje
  • 1 malá lžíce dijonské hořčice
  • 2 – 3 lžíce vinného octa
  • 1 lžička medu
  • Špetka chilli (není nutné)
  • Sůl, bílý pepř
Příprava:
Příprava ryby:
  1. Do ryby udělejte z obou stran tři šikmé zářezy, max. 0,5 cm hluboké. Poté pstruhy osolte, opepřete, zakápněte citronem a mírně potřete olejem.
  2. Gril rozpalte na střední teplotu a ryby za občasného otáčení grilujte 10 až 15 minut. Maso by mělo hezky odpadat od kosti, ale nebýt vysušené.

Příprava salátu:
  1. Z pomerančů a grepu okrájejte kůru a dužinu nakrájejte na segmenty. Ty dejte do mísy, přihoďte olivy, rukolu i salát.
  2. Ze zbylých ingrediencí umíchejte dresink a salát ochuťte. Promíchejte a dle potřeby dochuťte.
Mořské plody