Vepřová Krkovice a Salát Z Pečených Brambor a Paprik S Hořčičným Dresinkem
Pro osoby
5
Ingredience:
Na maso:
5x 200g vepřové krkovice
Snítka tymiánu
2 lžičky mletého hořčičného semínka
1 lžička mletého bobkového listu (nebo pár celých listů)
1 plná lžička sušeného česneku (nebo 4 podrcené stroužky)
Asi 1 lžíce soli
1 malá lžička černého pepře
Špetka cukru
3 lžíce slunečnicového oleje
Na salát:
Asi 750g grilovaných brambor
2 – 3 grilované papriky
1 cibule
Listová petržel
5 lžic oleje
Asi 2 lžíce octa
1 plná lžíce plnotučné hořčice
1 lžička tekutého medu
Sůl, černý pepř (dle chuti)
Příprava: Příprava masa:
Pokud máte možnost, bouchněte do masa párkrát tenderizérem – hezky zkřehne. Ze všech ingrediencí mimo masa a oleje vytvořte marinádu. Maso dobře posypte, vložte do mísy a zakápněte olejem. Marinujte ideálně přes noc v lednici, jinak alespoň 90 minut při pokojové teplotě. Nakonec maso ugrilujte na rozpáleném grilu – za občasného otáčení to bude trvat asi 7 – 9 minut. Před podáváním nechte maso pár minut odležet pod alobalem.
Příprava salátu:
Brambory i papriky nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy. Přidejte tenké plátky cibule a nakrájenou petržel. Z oleje, octa, hořčice a medu udělejte dresink a přilijte ho do salátu. Promíchejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Při servírování jídlo můžete doplnit ještě omáčkou chimichurri ze strany XY.