Vepřová Krkovice a Salát Z Pečených Brambor a Paprik S Hořčičným Dresinkem

Pro osoby
5
Ingredience:
    Na maso:
  • 5x 200g vepřové krkovice
  • Snítka tymiánu
  • 2 lžičky mletého hořčičného semínka
  • 1 lžička mletého bobkového listu (nebo pár celých listů)
  • 1 plná lžička sušeného česneku (nebo 4 podrcené stroužky)
  • Asi 1 lžíce soli
  • 1 malá lžička černého pepře
  • Špetka cukru
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • Na salát:
  • Asi 750g grilovaných brambor
  • 2 – 3 grilované papriky
  • 1 cibule
  • Listová petržel
  • 5 lžic oleje
  • Asi 2 lžíce octa
  • 1 plná lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička tekutého medu
  • Sůl, černý pepř (dle chuti)
    Příprava:
    Příprava masa:
  • Pokud máte možnost, bouchněte do masa párkrát tenderizérem – hezky zkřehne. Ze všech ingrediencí mimo masa a oleje vytvořte marinádu. Maso dobře posypte, vložte do mísy a zakápněte olejem. Marinujte ideálně přes noc v lednici, jinak alespoň 90 minut při pokojové teplotě. Nakonec maso ugrilujte na rozpáleném grilu – za občasného otáčení to bude trvat asi 7 – 9 minut. Před podáváním nechte maso pár minut odležet pod alobalem.
    Příprava salátu:
  • Brambory i papriky nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy. Přidejte tenké plátky cibule a nakrájenou petržel. Z oleje, octa, hořčice a medu udělejte dresink a přilijte ho do salátu. Promíchejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Při servírování jídlo můžete doplnit ještě omáčkou chimichurri ze strany XY.
Vepřové maso