Grilovaný Ananas S Karamelovou Omáčkou, Zmrzlinou a Opečenými Mandlemi

Pro osoby
5
Ingredience:
    Na karamelovou omáčku:
  • 200g krupicového cukru
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 50ml vody na pokropení cukru
  • Na ananas:
  • 1 ananas
  • Přepuštěné máslo (pokud používáte pánev místo grilu)
  • Opražené mandle
  • Vanilková zmrzlina (dle chuti)
    Příprava:
    Příprava karamelové omáčky:
  • Při střední teplotě v rendlíku rozpusťte cukr smíchaný s trochou vody na karamel. Jakmile se začne více zbarvovat, přidejte smetanu, chvíli míchejte, dokud se karamel úplně nerozpustí. Omáčku před podáváním nechat vychladnout. Zbytek omáčky, který nepoužijete, uschovejte, dobře se hodí třeba také na zmrzlinu.
  • Příprava ananasu:
  • Ananas oloupejte, očistěte a nakrájejte zhruba na 1 cm vysoké plátky. Ujistěte se, že máte dobře očištěný gril tak, aby na něm nebyly třeba zbytky masa. Plátky ananasu následně při vyšší teplotě ogrilujte z obou stran. Pokud místo grilu využijte pánev, můžete ananas opéci na másle. Porce ananasu zakápněte karamelovou omáčkou, přidejte zmrzlinu, na sucho opražené mandle a pusťte se do toho!
Dezerty