Grilovaný Camembert S Topinkami

Ingredience:
  • 2 ks camembertu v dřevěném obalu (lze použít i hermelín)
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • čerstvě umletý pepř
  • Velká bageta (třeba ciabatta)
  • Nakládané brusinky (není nutné)
    Příprava:
  1. Sýry vyndejte z plastových obalů a vraťte je do dřevěných vaniček (případně je vložte do alobalu), kde byly předtím uloženy. Oba ve středu jemně nařízněte, do děr vmáčkněte česnek s rozmarýnem, sýry zastříkněte kapkou oleje a mírně opepřete.
  2. Na kraji grilu sýry prohřejte, dokud se nebudou ve středu hezky roztékat. Zabere Vám to asi 10 minut.
  3. Bagetu nakrájejte na plátky, a mezitím co se bude sýr rozpouštět, ji opečte na grilu dokřupava. Sýr servírujte naprosto jednoduše s kouskem opečené bagetky, a případně brusinkami. Díky tomu, že zůstal v krabičce, tak si do něj můžou všichni namáčet bagetku a ochutnávat.