2 ks camembertu v dřevěném obalu (lze použít i hermelín)
2 snítky rozmarýnu
2 oloupané stroužky česneku
1 lžíce extra panenského olivového oleje
čerstvě umletý pepř
Velká bageta (třeba ciabatta)
Nakládané brusinky (není nutné)
Příprava:
Sýry vyndejte z plastových obalů a vraťte je do dřevěných vaniček (případně je vložte do alobalu), kde byly předtím uloženy. Oba ve středu jemně nařízněte, do děr vmáčkněte česnek s rozmarýnem, sýry zastříkněte kapkou oleje a mírně opepřete.
Na kraji grilu sýry prohřejte, dokud se nebudou ve středu hezky roztékat. Zabere Vám to asi 10 minut.
Bagetu nakrájejte na plátky, a mezitím co se bude sýr rozpouštět, ji opečte na grilu dokřupava. Sýr servírujte naprosto jednoduše s kouskem opečené bagetky, a případně brusinkami. Díky tomu, že zůstal v krabičce, tak si do něj můžou všichni namáčet bagetku a ochutnávat.