Asi 25 čerstvých nepředvařených krevet (lze použít i kalamáry)
Sůl, bílý pepř
Asi 2 menší lžičky mletého sušeného česneku
Asi 3 lžíce oleje
Na bilinkový olej:
Hrst listové petržele
Šťáva z jednoho citronu
Asi 6 lžic slunečnicového oleje
Sůl, bílý pepř
1 – 2 stroužky česneku
Na servírování:
1 velká ciabatta
1 stroužek česneku
Chilli (dle chuti)
Příprava: Krevety:
Olej promíchejte se solí, pepřem a česnekem. Krevety dejte do oleje a marinujte ideálně do druhého dne. Gril rozpalte nejvíce, co to půjde a krevety prudce ogrilujte z obou stran.
Bylinkový olej:
Všechny ingredience dejte do úzké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Nechte alespoň hodinu odležet.
Na servírování:
Ve chvíli, kdy budete na gril dávat krevety, přidejte také plátky chleba a opečte je dokřupava. Poté každý plátek potřete česnekem, přidejte krevety, pár kapek bylinkového oleje a chilli nebo citron dle chuti.