Jednoduché Grilované Krevety S Bylinkovým Olejem

Pro osoby
5
Ingredience:
    Na krevety:
  • Asi 25 čerstvých nepředvařených krevet (lze použít i kalamáry)
  • Sůl, bílý pepř
  • Asi 2 menší lžičky mletého sušeného česneku
  • Asi 3 lžíce oleje

  • Na bilinkový olej:
  • Hrst listové petržele
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Asi 6 lžic slunečnicového oleje
  • Sůl, bílý pepř
  • 1 – 2 stroužky česneku

  • Na servírování:
  • 1 velká ciabatta
  • 1 stroužek česneku
  • Chilli (dle chuti)
Příprava:
Krevety:
  1. Olej promíchejte se solí, pepřem a česnekem. Krevety dejte do oleje a marinujte ideálně do druhého dne. Gril rozpalte nejvíce, co to půjde a krevety prudce ogrilujte z obou stran.
Bylinkový olej:
  1. Všechny ingredience dejte do úzké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Nechte alespoň hodinu odležet.
Na servírování:
  1. Ve chvíli, kdy budete na gril dávat krevety, přidejte také plátky chleba a opečte je dokřupava. Poté každý plátek potřete česnekem, přidejte krevety, pár kapek bylinkového oleje a chilli nebo citron dle chuti.
Mořské plody