Choripan – Chorizo v Bagetě S Omáčkou Chimichurri

Prep Time
10 minutes
Cook Time
15 minutes
Pro osoby
6
Ingredience:
    Na omáčku:
  • Hrstka oregana (5g)
  • Hrstka koriandru (5g)
  • 1 malá červená cibule
  • Velká hrst listové petržele (15g)
  • Špetka mletého chilli
  • Větší lžička dijonské hořcice
  • Větší lžička medu
  • 3 stroužky česneku
  • 60ml olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • Sůl, černý pepř
  • Na dokončení:
  • 5 kvalitních klobásek na gril (ideálně chorizo)
  • 5 malých baget
Příprava:
    Příprava omáčky:
  • Všechny ingredience mimo cibule a petrželky dejte do úzké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte. Poté přidejte nasekanou cibuli a petrželku, zamíchejte a nechte alespoň hodinu odležet.
    Dokončení:
  • Klobásky opečte dokřupava na grilu, dejte je do rozřízlé bagety a přilijte trochu omáčky chimichurri. Tohle jídlo je ideální na party. Každý si v průběhu večera upeče klobásku, když zrovna dostane chuť a vy to máte bez práce.
Vepřové maso