Slaninový Sendvič S Aioli

Pro osoby
5
Ingredience:
    Na aioli:
  • 2 žloutky
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • Asi 300 ml slunečnicového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce hořčice
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř

  • Na sendvič:
  • 5x bílá bageta
  • 250g kvalitní slaniny
  • Asi 200g čedaru
  • Asi 3 rajčata
  • Salát (není nutný)ä
  • 8 – 10 lžic alioli
    Příprava:
    Příprava aioli:
  1. Všechny ingredience ve stejné teplotě dejte do užší vysoké nádoby k tyčovému mixéru. Nechte vše chvíli stát, aby suroviny získaly zhruba stejnou teplotu, alioli se vám pak nesrazí. Tyčový mixér ponořte až na dno a zapněte na minimální otáčky. Pomalu nástavec táhněte nahoru, až je všechen olej zapracován. Dle potřeby dochuťte.
  2. Před podáváním nechte alioli trochu vychladit. V lednici vydrží týden. Pokud nemáte u mixéru regulaci rychlosti, tak nemixujte, ale mixérem v intervalech 2 vteřin pouze pulzujte.
    Příprava sendviče:
  1. Rozpalte přenosný gril a začněte opékat slaninu, jakmile chytne barvu (2 – 3 minuty), plátky obraťte. Vedle slaniny na grilu opečte také rozkrojenou bagetu. Těsně před podáváním, až už bude slanina křupavá, na ni položte plátky sýra – hezky se rozpustí.
  2. Bagetu sundejte z grilu o něco dříve, neměla by při podávání být horká. Spodní část potřete omáčkou alioli, přiložte plátky rajčat, případně i salát a křupavou slaninu se sýrem.
  3. Bagetu zaklopte a podávejte.
Vepřové maso